Úvod
 Novinky
Historie
Osobnosti
Hry
Diskografie
Knihy
Filmy
Texty, básně, povídky
Galerie - video
Galerie - foto
Články a recenze
Rozhovory
Kontakty a odkazy
 

HUMOREM PROTI NEMOCI

30. 9. 2016
Jiří Suchý bojuje i proti vlastnímu přepracování a následné chřipce zbraněmi, které jsou mu vlastní. Na svém facebookovém profilu fanoušky informoval o svém zdravotním stavu s humorem. Už je prý zdráv a koncerty ke svému jubileu odzpívá.


27. září v 22:53
Milí přátelé,
V pondělí jsem se dopustil na scéně klatovského divadla jakéhosi kolapsu. Vím, bylo to ode mne neprofesionální, ale chci Vás ujistit, že já jsem o žádný kolaps nestál, dostavil se proti mé vůli. Pravda, jen jsem si na něj delší čas zadělával. Mám před premiérou, režíruju, přepisuju, kreslím a šprtám se roli, a do toho sdělovací prostředky nejrůznějších druhů na mě uspořádaly hon, a to jen proto, že budu mít jakési narozeniny, o které jsem se nikterak nezasloužil – přišly jak ten kolaps, nezvané.
Prosím Vás snažně, nezanevřete na mě, opravdu jsem celolu tu kalamitu (jak by řekla Melicharová) nezosnoval.
Když mě odváželi do nemocnice, slyšel jsem ze scény zpěv mé statečné kamarádky, a tak jí touto cestou děkuju. Jmenuje se Molavcová, zapamatujte si to. A děkuju taky skvělé klatovské nemocnici – tak perfektní, že se mi odtamtud ani nechtělo domů.
S úctou Jiří Suchý, rekonvalescent.
P.S. Omlouvám se rovněž Žďáru nad Sázavou, kde jsme museli zrušit koncert následujícího dne, dokud se má zdravotní situace nestabilizuje. Ale já se stabilizuju rychle, takže ve středu už nejspíš budu hrát v Semaforu.


28. září v 10:06
Tak jsem včera umístil na tyto stránky díkůvzdání Jitce M. a nemocnici v K., ale do rána se mi rozleželo, že musím poděkovat dalším a dalším, které jsem svým nezodpovědným onemocněním zaměstnal. Obětavé paní Simoně Sýkorové, ředitelce Stálé divadelní scény Klatovy, která místo aby mi nadávala, že jsem jí zboural celou akci, organizovala můj odvoz do nemocnice, ale i chlapcům z naší kapely – bez jejich doprovodu by Jitčino zpívání tak nevyznělo, pak ukázněným klatovským divákům, kteří nedemolovali sál když se dověděli, že to na co přišli, nebude. A taky svému synkovi Jakubovi, který pro mě přijel z Prahy, takže jsem nemusel jít z Klatov domů pěšky.
Všem náleží můj dík. JS


28. září v 11:08
No a už je to tady! Ke kolapsu se přidala chřipka, nejspíš aby nebyl sám. Je pěkné, jak ty choroby při sobě drží. Obávám se, že ti, kdo přijdou dnes večer na Čochtanův divotvorný hrnec, se ho nedočkají. Zřejmě to vyřešíme naším obvyklým způsobem: vstupenky budou platit na jiný den a dnes jim tu cestu do Semaforu vynahradí Jitka Molavcová s kapelou. Bude to takový koncert navíc, a zadarmo. Takže diváci na mé chorobě ještě vydělají. A potom, že je na světě spravedlnost.
Moji vděčnost zasluhuje i Ajrín, která mě jednou rukou fotografuje a druhou nalejvá zázvorovým čajem. Prý to pomůže. JS


foto: Irena Zlámalová

30. září v 12:35
Jestli se nemejlím, jsem poměrně zdráv. A to vyšetření v klatovské nemocnici mi přineslo velmi povzbudivou informaci: mám prý mozek ve velmi dobré kondici, mi sděluje zpráva z Klatov. Prozradil to příslušný CT mé hlavy, když konstatoval fyziologické změny, odpovídající třicetileté osobě, tedy nález u mladého člověka. To, že by to mohl být pouze zdravý mozek blbečka, si nepřipouštím, a tak jsem na výsledek vyšetření pyšný.
Jinak už dnes vystupuju s prvním koncertem z těch čtyř, které mě v následujících dnech čekají. Chřipkou utrpěla poněkud jen krása mého hlasu, a tak se to budu snažit vynahradit krásou pohybu, kterým hodlám některé písně obohatit. To nemůže dobře dopadnout! JS


foto: Irena Zlámalová